Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over tafels op maat, onze aanpak, het onderhoud van je tafel? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze veelgestelde vragen.
Vond je het antwoord niet terug? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag verder.

Hoe onderhoud ik mijn eiken tafel op maat?

De eiken tafels op maat van Cosy Living zijn behandeld met een matte vernis van drie lagen als bescherming tegen de vlekken, en met een beits tegen het verkleuren van de eik. Reinig de tafel eenvoudig met een (niet te) vochtige doek. Het is beter om geen product te gebruiken.

Hoe onderhoud ik mijn tuintafel op maat?

De tuintafels van Cosy Living zijn behandeld met een beschermende olie. Bij de levering van je tuintafel op maat ontvang je een onderhoudsboekje en krijg je bijkomende uitleg. Bij de afwerking heb je de keuze tussen een olie die ervoor zorgt dat de tafel langer zijn natuurlijke kleur behoudt, of een olie die zorgt voor een snellere vergrijzing.
Het is belangrijk om elk voorjaar of om de twee jaar je tuintafel lichtjes af te wrijven en opnieuw in te oliën. Zo kan je jouw tuintafel mooi onderhouden en extra voeden.

Krijg ik alle vlekken uit mijn tafel op maat?

Dankzij de preventieve behandeling krijg je alle vlekken uit de tafel: vetvlekken, vlekken van saus, rode en witte wijn, choco …

Moet ik een tafelkleed leggen op mijn tafel op maat?

Vaak krijg ik de vraag van klanten of ze nog hun tafel moeten beschermen met een tafelkleed. Dit is absoluut niet nodig! Ik heb zelf twee kinderen en gebruik enkel placemats om de borden op te plaatsen en onderleggers voor de kookpotten. Het is veel te jammer om jouw mooie tafel te verstoppen!

Waarom moet ik voor een vol eiken tafel de luchtvochtigheid in de gaten houden?

Omdat vol massieve eik een natuurproduct is, hou je best de luchtvochtigheid in de gaten. De lucht mag niet te droog zijn. De luchtvochtigheid is idealiter tussen de 50 en 60 %. Dit kan je controleren met een hygrometer, die je van ons meegeleverd krijgt met de tafel. Zakt de vochtigheid onder de 50 %, plaats dan een luchtbevochtiger.

Levert Cosy Living in heel België?

Ja. Mijn man en ik verzorgen de levering en montage over heel België. Bij de levering ben ik altijd zelf aanwezig. We leveren in heel België, van de kust tot Antwerpen en Limburg!

Kan ik ook stoelen bij jullie kopen? Voor binnen en buiten?

Ja. Stoelen zijn een belangrijk onderdeel, aangezien ze volledig moeten aansluiten bij de tafel qua hoogte, breedte, enz. Cosy Living werkt nauw samen met een stoelenspeciaalzaak voor indoor en een speciaalzaak voor tuinstoelen. We adviseren je graag en leveren de stoelen samen met de tafel bij jou thuis.